bergfun.nl © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

 

 

 

        

 

Voor de traditionele stedentrip in de herfstvakantie kiezen we in 2008 voor onze Knaus caravan als verblijfplaats. We hebben een camping net buiten de stad Parijs, op loopafstand van het treinstation dus de auto kunnen we laten staan. We gaan samen met onze vrienden Jaap en Anneke die ook een Knaus sleurhut hebben. We hebben een mooi plekje aan de Seine waar we 's morgens vroeg al kunnen genieten van de opkomende zon en de lichte mist boven het water. Een prachtig plaatje!!! 

We moeten het de Parijzenaars wel nageven: het transportsysteem is nagenoeg perfect. Moet ook wel met 11 miljoen inwoners in de agglomeratie. Er lopen 15 metrolijnen en 5 regionale treinroutes onder de stad door. Een (metro)station is nooit verder dan 500 meter lopen en mocht hij net wegrijden als je op het perron aankomt? Geen probleem; binnen 2-4 minuten komt de volgende.

       

Het weer is ons goed gezind en de eerste dag brengt ons na een half uurtje wachten op 276 meter hoogte, het hoogste platform van de Eiffeltoren. Dat het uitzicht hiervandaan formidabel is kun je je wel voorstellen.

Na een treinritje met overstap op de metro komen we na een flinke klim bij de beroemde Sacre Coeur en het kunstenaarspleintje Place du Tertre in de hooggelegen wijk Montmartre, wat een drukte hier op zondag! Maar dat schijnt dus niet uit te maken; het is hier ALTIJD druk! Parijs leeft dag EN nacht.

 

Op maandag gaan we naar de Arc de Triomphe, de Notre Dame en de begraafplaats Pere Lachaise alwaar o.a. Jim Morrison en Edith Piaf liggen. Met ons Mobilis OV kaartje kunnen we onbeperkt reizen in de regio en daar maken we goed gebruik van.

 

Dinsdag regent het en houden we een rustdag op de camping. Dat hebben onze voetjes wel verdiend.

Woensdag gaan we naar het Louvre, en we zijn niet de enige! Een prachtig museum vol schilderijen en andere kunst met voor de meesten als hoogtepunt de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Maarre ....., wat een drukte voor het kunstwerkje, er is bijna niet bij te komen. Ik hoorde een Amerikaan naast mij zeggen; "What a lot of fuss for such a fucking small painting".

      

's Middags nog even naar het dure winkelcentrum La Fayette, dat hoort er voor de dames in het gezelschap natuurlijk ook bij. Je stapt vanuit de metro zo de kelder van de winkel in. De slimmerds !!

Na zoveel cultuur wordt het tijd voor ontspanning en op donderdag nemen we de trein naar Disneyland. Dat was geen verkeerde keuze want hoewel we gewaarschuwd waren voor ellenlange wachtrijen lopen wij praktisch overal zo naar binnen! Zo kunnen we alle spectaculaire gedeeltes van beide parken in 1 dag doen. Kost je wel 59 Euro per persoon entree maar goed, als je er al zo dichtbij bent ..........

           

Op vrijdag gaan we met de auto naar het slot van Versailles, slechts 18 km vanaf de camping. Dit is een aardig optrekje met een leuk stukje achtertuin van bijna 4000 meter lang. (je zou je hark achterin hebben vergeten .....pfffff) Maar een bezoek zeker waard. Op de foto één van de meest beroemde bewoners, beter bekend als Louis XIV, de Zonnekoning.

         

Op zaterdag koppelen we de caravan achter de auto en gaan weer noordwaarts naar huis; het was een leuke week waarin de voetjes flink op de proef werden gesteld.

En wat wordt het volgend jaar : Praag, Berlijn of toch ..........?