bergfun.nl © 2012 • Privacy Policy • Terms of Use

 

 

 

Rondje Oostelijke Middellandse Zee met de MSC Divina

 

 

Half september 2012 zijn we samen met Willem’s ouders Jan en Tiny en broer/schoonzus Ron en Linda vanaf Schiphol naar Venetië gevlogen. Daar lag ons verblijf voor de volgende 7 dagen al op ons te wachten. Splinternieuw, 333 meter lang, 38 meter breed en 17 etages hoog; de MSC Divina. Groot?? Welnee!

Bij aankomst aan boord al gelijk een verrassing. Onze tante; mijn ouder's schoonzus Andrea zat al ons op te wachten in de lobby, zij had op het laatste moment nog een hutje weten te bemachtigen en was met een eerdere vlucht aangekomen. Het schip was helemaal volgeboekt, alle 1751 hutten!

Toen alle gasten die werkelijk uit alle hoeken van de aardbol kwamen aan boord waren gingen de trossen los en voeren we via het Canal Maggiore dwars door de Italiaanse lagunestad naar open zee, op weg naar Bari in Zuid-Italië, alwaar we de volgende morgen aankwamen terwijl het zojuist opgekomen zonnetje recht op ons balkonnetje scheen.

Op de kade in Bari stonden er de gehele tijd wat politie en beveiligingsmensen te drentelen. Ook zagen we een aantal persfotografen en auto’s van Italiaanse TV zenders. Er werd gemompeld dat er een VIP aan boord was, en inderdaad, ons vertrek aldaar werd met 10 minuten vertraagd omdat “hij” nog van boord af moest. We zagen oud-premier Berlusconi van de loopplank in een zwarte Audi stappen en onder begeleiding wegrijden. Men had ons gewaarschuwd; het schip wacht op niemand!! Maar dat geldt dus niet voor een kleine Italiaanse schuinsmarcheerder die trouwens wel vriendelijk wuifde naar iedereen van de pers en de over de reling hangende gasten ………… ;-) Of dachten wij dat maar en was dat alléén bedoeld voor de jeugdige dames ..??

De volgende ochtend kwamen we aan in het Griekse Katakolon, vlakbij de oude stad Olympia, jeweetwel, de oorsprong van de Olympische Spelen. Even een wandelingetje over de kade en natuurlijk wilden de dames even wat winkeltjes bekijken.

Na weer een nachtje varen kwamen we aan in het Turkse Izmir. Ook hier gingen weer hele hordes mensen van boord om de stad te bezichtigen, wij bleven aan boord waar het rond het zwembad bij een graadje of 26 uitermate goed toeven was.

Vervolgens voeren we (helaas ’s nachts) door de Dardanellen, de smalle zeestraat die naar Istanboel leidt waar we de volgende morgen vroeg aankwamen. Om die stad aan beide zijden van de Bosporus te bezoeken kon je op het schip een excursie boeken, maar wij besloten op eigen houtje te gaan. Eenmaal op de kade was het een drukte van jewelste en na wat onderhandelen over de prijs had Anja 2 taxi’s voor ons zevenen geregeld, die we de hele dag ter beschikking hadden en ons brachten waar we maar wilden, voor slechts een fractie van de prijs die we via het schip hadden moeten betalen. We blijven Hollanders natuurlijk ........

 

 

Natuurlijk naar de Blauwe Moskee en de Aya Sofia kerk, de Grand Bazaar waar allerlei merkkleding aanzienlijk goedkoper is dan bij ons .... ;-))  en de brug over boven de Bosporus die Europa en Azië van elkaar scheidt, waarmee Istanboel de enige stad ter wereld is die op 2 continenten ligt. Aangezien er afhankelijk van het seizoen tussen de 17 en 20 miljoen mensen wonen heb je daar ook wel een stukje ruimte voor nodig. Achter in de middag koos het schip weer het ruime sop om een flink stuk te gaan varen, anderhalve dag non-stop naar de volgende haven van het vaarschema, Dubrovnik in Kroatië. Verwelkomd door een strak blauwe lucht meerde het schip af in de nieuwe haven die een stukje buiten de stad ligt. 

 

Met de bus werden we in het centrum gebracht vanwaar je ook het oude ommuurde oude gedeelte kon bezoeken. Respect voor de bewoners want de straatjes lopen steil omhoog en je kan er met de auto niet komen, dus de wekelijkse boodschappen zullen geen pretje zijn.Na het vertrek uit het gezellige stadje het laatste stukje van de in totaal 4746 km lange cruise over de Adriatische zee terug naar Venetië waar we tijdens het opkomende zonnetje arriveerden. Wederom dwars door de stad naar de cruiseterminal waarna we met de bus werden afgeleverd op de luchthaven voor onze terugreis naar Amsterdam.

Een mooie en leuke reis? Jazeker! Cruisen alléén geschikt voor ouderen? Absoluut niet. Dag en nacht partytime voor wie dat zou willen!

 

 

Groetjes, Willem en Anja.