bergfun.nl © 2008 ē Privacy Policy ē Terms of Use

 

       

 

In het eerste weekend van april is het weer tijd voor ons jaarlijkse ski-uitje naar Frankrijk, deze keer naar Val Thorens op wel 2300 meter hoogte, de derde editie na Les Deux-Alpes in 2005  en La Plagne in 2007. Het lijkt telkens weer een nog mooier gebied dan de keer ervoor.

Het gezelschap bestond in tegenstelling tot de vorige keren niet uit 5 maar uit 7 personen, allemaal volwassen kerels (nou ja, qua leeftijd dan) die hun vrouwen liefhebben en ze dus thuis laten! Ook deze keer gingen we weer met dezelfde touroperator want wat goed is moet je niet veranderen. Alleen hun naam wijzigt met regelmaat ; Snowtrex - Jiba - Sunweb .......

         

Vrijdagmorgen vroeg in de ochtend aangekomen, welkom geheten door een fel zonnetje aan een strakblauwe hemel, wat wil je nog meer ...........

                            

 ..............inderdaad, skiŽn natuurlijk !!

                    

Het gezelschap zonder uw fotograaf Willem, v.l.n.r. Hans, Martin, Jeroen uit Z-H, Jeroen uit N-H, Ron en Patrick. Enige gelijkenis op een bekende berust op louter toeval en daarbij ontkennen we alles......... we gedragen ons gewoon zoals het van een Hollander verwacht wordt:

.......... af en toe een slokje voor de dorst en een hapje om het vermoeide lichaam weer op te peppen voor de volgende afdaling.

                                   

Maar plezier staat hoog in het vaandel, en dat is wel te zien .....

     

Jammer genoeg zijn ski's nog niet uitgerust met een kilometerteller, maar een ruwe schatting met aantal ski-uren per dag min koffietijd, min eettijd, min biertijd, min lifttijd, maal 30-35 km per uur geeft toch een som van ca. 75 km per dag puur glijplezier op (en dat moeten we die Fransen toch nageven) prachtige pistes.

   

3 dagen zijn zo voorbij, maar een jaar eigenlijk ook wel dus verheugen we ons tijdens het afscheidsdiner al weer op de volgende keer naar ........???

         

Heeeeeeee, alweer entrecote met patat ????

Een emmer euro's armer maar een leuke minivakantie-ervaring rijker eindigen we met een kort filmpje al skiŽnd het hoogstgelegen skidorp van Frankrijk in.    (geluid aan)

http://www.youtube.com/watch?v=1VzXzDc6eos

 

Terug naar boven