bergfun.nl © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Nieuws

 

zie homepage

 

 

 

In de herfstvakantie van 2007 zijn we met z'n drietjes naar Rome in Italie geweest voor een stedentrip. Alles online low-budget geregeld, ideaal. Tot aan ons vertrek al maanden prachtig weer, maar op de dag van aankomst stonden de medewerkers van het vliegveld met ijsmutsen op en handschoenen aan; 7°C !! Dat was een graad of 15 frisser dan de dagen ervoor. Brrrrrrr, lekker hoor !!

       

Op de luchthaven Ciampino stond er een keurig huurautootje klaar, een Lancia. Geregeld bij Hertz, en omdat we met Ryanair vlogen kregen we wel 40 % korting op de normale prijs ! (en ik ben gek op korting!)

                    

TIP : GA NOOIT ZELF MET EEN HUURAUTO IN ROME RIJDEN !!

Er is niemand van de Italiaanse collega bestuurders die zich ook maar iets van wat-voor-verkeersregel-dan-ook aantrekt. Met 5 auto's naast elkaar voor het stoplicht op een 2-baansweg is normaal. En druk, druk... , één grote opstopping van 's morgens vroeg tot 's avonds laat. Parkeer je auto op één van de grote parkeerplaatsen aan de ringweg rond Rome met een metroverbinding naar het Centrum. Elke 2 minuten gaat er één: FANTASTISCH !

        

Voor de cultuurbarbaren onder ons is het natuurlijk niet meer dan een stapel ouwe stenen, maar het Colosseum is wel een toeristische attractie van jewelste. Geduld is dan ook een schone zaak, er staat een rij van hier tot Tokyo. (hoe toepasselijk met al die Japanners) Ook het naastgelegen Foro Romano valt onder dezelfde noemer, een stukje STEENoude historie met de nadruk op steen......

                                          

Laten we nu toevallig op woensdagmorgen naar het Vaticaan gaan waar de Paus himself net aan zijn wekelijkse toespraak begonnen is, zoom in op het witte zonnetentje op het bordes, moelijk te zien maar het is hem echt ! Er staan op het plein voor de St.Pieter basiliek allemaal schermen want anders krijg je er niet veel van mee ..... Mocht je zelf interesse hebben om paus te worden dan staat dit bescheiden stulpje al voor je klaar .....

De kerk zelf is vrij toegankelijk en die is zeker het bezichtigen waard. Ook kan je door veel, heel veel trappen te beklimmen die steeds smaller en steiler lijken te worden (auw, mijn beentjes...), op de bovenste ring van de koepel komen en wordt je beloond met een prachtig uitzicht over het St.Pietersplein en de rest van de hectische metropool.

                                   

Bij het Vaticaan hoort ook een enorm museum met een schat aan schilderijen, fresco's en beelden. De ene hal nog mooier dan de andere, om alles te zien moet je wel een dag uittrekken, maar als je de looproute volgt zie je er al heel veel van. Jarenlang is o.a. Michelangelo  bezig geweest met enorme muur- en plafondbeschilderingen ....

Ook de wereldberoemde Trevi-fontein staat natuurlijk op het programma, en niet alleen op die van ons. De week voorafgaand aan ons bezoek had een grappenmaker er een fles kleurstof in gegooid en was het water vuurrood. Maar het was nu alweer brandschoon en kraakhelder. Natuurlijk moet er volgens de traditie een muntje over de schouder in de fontein worden geworpen. Dat gegeven is blijkbaar alom bekend tot in Amerika en China aan toe.

                 

Juist Ramona, dit is je garantie voor veel voorspoed !

                                    

Sfeervol geintje van uw fotograaf. De Italianen staan eerst rozen uit te delen aan de "mooiste vrouw van de wereld" (dat zeggen ze tegen honderden vrouwen per dag) om daarna hun hand op te houden, en wat krijgen we nu weer "meneer de gierige Hollander" - uw vrouw is toch wel meer waard dan 50 Eurocent !!!! Ach, het waren wel verse rozen, dat dan weer wel en net gedoopt in het water van de Trevi voor een extra frisse uitstraling.

Een weekje is natuurlijk zo voorbij en keurig op tijd stond het splinternieuwe toestel al klaar om ons terug te brengen naar Brussels-south (Charleroi) in Belgie. Waar zullen we volgend jaar weer eens heengaan ...........??

TERUG NAAR BOVEN