bergfun.nl © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

 

       

 

Meestal houden wij wel van een actieve vakantie, maar deze keer kiezen we voor een weekje luieren aan het strand van Antalya, in het 5-sterren resort Kervansaray Kundu.

Een vliegtuig van ArkeFly leverde ons keurig volgens schema om middernacht af aan de Turkse Rivièra, en eenmaal in ons hotel aangekomen konden we na de balkonscène direkt ons bedje in.

De volgende morgen scheen het zonnetje en konden we genieten van het uitzicht bij daglicht. Lief zwembadje van ca. 250 meter lang!

Omdat dit een Ultra All Inclusive vakantie was konden we aan het uitgebreide ontbijtbuffet beginnen, gevolgd door nog véél meer lunch- en dinerbuffetten gedurende de hele week, waarbij er 's middags en 's avonds ook nog het beroemde baklava-toetjesbuffet uitgestald werd!

 

De hele week niksen is toch te veel van het goede, dus besloten we 2 excursies te boeken. Eerst een dagtocht naar het oude centrum, de vissershaven van Antalya en een typisch Turkse bazaar waar je geen seconde de tijd had om even rustig rond te kijken, omdat je door de marktkooplui bijna de stalletjes ingetrokken werd. ( een "klein" minpuntje! )

 

                                 

Vanuit de haven van Kemer zijn we met een houten bark een daagje langs de kust gevaren met af en toe een stop in een baai om even te zwemmen. Van onze groep van 12 Hollanders bleven we na een uurtje varen samen over, vijf waren er zeeziek en stapten af, en hun vijf familieleden waren solidair en werden ook met de bijboot naar de wal gebracht.

 

Na de lunch met vers gebakken vis ankerden we in een baaitje met een fraaie rots, waarvan het onderste deel boven de waterlijn volgens de reisleider gelijkenis vertoonde met de beroemde Egyptische heerseres ...........

...............Cleopatra !! Had U het gezien??? Of ziet U het nu wel???

Een heerlijke dag zo, en om een uur of vier waren we weer terug in de gezellige haven en werden we met een busje terug naar het hotel gebracht. Door de zeewind en het zonnetje konden we 's avonds natuurlijk aan de slag met de aftersun crème! Tjonge, wat gaat dat hard op het water!

                   

Nog een paar prachtige dagen op het resort en aangrenzende strand doorgebracht: lekker zonnebaden, zwemmen en af en toe een stukje wandelen langs het strand en op het eigen steiger van het hotel vanwaar we een mooi overzicht hadden.

"Time flies when you're having fun" dus helaas was het zo weer tijd om de koffers in te pakken en ons terug naar Schiphol te laten vliegen. Tijdens de vlucht hadden we nog leuke uitzichten vanaf 9500 meter hoogte zoals hier boven Hongarije op het Balaton meer. In de splinternieuwe Boeing 737-800 konden de passagiers mooi meekijken op de "Tomtom" van het toestel ......

 

Eenmaal thuis aangekomen was onze weegschaal een beetje van slag en kwam het boek van Sonja Bakker weer op tafel. Maar ondanks dat is het zo goed bevallen dat we volgend jaar terug willen naar deze streek, en we hebben al een mooi hotel op het oog ..................

 

Terug naar boven