bergfun.nl © 2009 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Nieuws

zie homepage

 

 

 

Het laatste weekend van maart 2009 brengt de Sunweb bus ons wederom naar Val Thorens in de Franse Alpen. De groep is inmiddels gegroeid naar 10  wildenthousiaste belegen tieners. Helaas zijn de weergoden ons deze editie minder gunstig gezind, maar daar laten we ons niet door kisten.

De eerste dag, vrijdag,  blijkt achteraf qua weer de beste te zijn. Maar na een van de eerste afdalingen komt piloot Marco erachter dat zijn loeidure I-phone is gaan "vliegen" vanuit zijn binnenzak tijdens een buiteling op de piste. Hier belt hij Vodafone met een geleende GSM om de boel te blokkeren. He bah!! Dat begint al lekker!

Maar de rest van de dag verloopt prima en als achter in de middag het zonnetje doorbreekt genieten we van een terrasje met een voorproefje op het happy hour van 17:00 uur tegenover ons riante appartement.

Maar dan moet je wel op tijd zijn voor de laatste lift vanuit Les Menuires om terug in Val Thorens te komen, en je raadt het al: dat waren we dus niet! Vlak voor onze neus gaan de toegangspoortjes op slot en zitten we vast op een km of 8 van ons verblijf. Dit traject lopen bergop met je skischoenen aan is natuurlijk geen optie! Met nog een Hollands stel die hetzelfde overkomen is gaan we daarom in afwachting van de taxi maar aan de zuip!!

Het gezelschap ditmaal; met de klok mee vanaf links; Jeroen, Niek, Patrick, Martin's haardos, Marco, Mark, Ron, Willem, Jaap en Edwin. Het zootje ongeregeld lijkt er niet erg mee te zitten dat ze te laat thuiskomen, iedereen weet dat er geen vrouw met een deegrol in de deuropening staat te wachten.

Zaterdag is het helaas slecht weer maar we maken toch de nodige afdalingen, regelmatig onderbroken voor een lekkere "Vin Chaud", jawel warme wijn dus oftewel Gluhwein zoals ze elders in Europa zeggen. Maar wie zit er aan de cola?? Herkent U de linkerhand van het slachtoffer ??

                                                                    

Op zondag veel mist, en slecht zicht daar waar het niet mistig is, da's dus jammer. Algemeen gezien valt het op dat steeds meer skiers gaan voor een veiligheidsuitrusting, vooral de helm wordt gemeengoed, Patrick en Ron dragen hem al ...... maar waarom Jeroen hier 4 skistokken gebruikt is weer een raadsel .......??

 

's Middags na 2 uur in Courchevel gaat het in de potdikke mist plotsklaps mis. Kapitein Willem met zijn makkelijk-te-volgen-felrode-jas die het gevolg zonder radar probeert te leiden skiet met zijn linkerskie tegen een bult, blokkeert en maakt een "salto fatale". Landt met zijn volle gewicht op zijn borst/schouder, en als hij na 5 minuten weer wat lucht kan ademen, voorzichtig verder skiet naar de dokter; met als gevolg 4 rontgenfoto's, 2 gescheurde ribben en een gebroken schouderblad. Dat is dus Finito Banana en hij moet met ongediplomeerde"ziekenbroeder" Martin terug met de taxi : 75 km rijden om 2 valleien verder te komen. De rest worstelt zich via zware pistes net op tijd terug naar Val Thorens. Op volgende foto's dus nogal serieuze gezichten tijdens Happy Hour toen Willem net teruggebracht was met zijn borstkas en arm ingepakt in een speciaal korset, maar onder het motto "alles komt goed" verheugen we ons toch alweer op de jaargang 2010.......

Alle foto's waaronder ook de bovenstaande serie die onze huisfotograaf Edwin tijdens deze dagen maakte vindt u op :

http://picasaweb.google.nl/rietkraag6/ValThorens09?feat=email#

Terug naar boven